Vattenfabriken Oskarström

Verksamheten startade 2018 och vi tappar vatten på flaska från Maredskällan. En artesisk källa som var populär redan på 1800-talet. Då ordinerades sjuka att åka till källan för att dricka det hälsosamma vattnet. 

 

Vattenfabriken började på, en liten yta där vattnet handtappades i en liten begagnad maskin. 

Idag har verksamheten växt till en högteknologisk fabrik på 4500 kvm som sysselsätter 20 heltidsanställda. Vi som jobbar här är inbitna vattenfantaster. Nördar, helt enkelt. Vi gör sådant som andra inte gör. Många företag skapar verksamheter genom att kopiera andra företags koncept, men vi gör något helt eget. Något tvärtemot. Vi skapar någonting som gynnar alla, från barnen i de afrikanska områden som är drabbade av vattenbrist till de människor som är villiga att betala för vårt exklusiva premiumvatten. 

Vi utvecklar ständigt våra vatten genom att ta fram nya sorter och smaker. Det som är ett signum för oss är att vi arbetar med ekologiska råvaror, naturliga aromer och högsta kvalitet på vår kolsyra. I vår fabrik kommer inga kemikalier eller syntetiska aromer in. 

Alla kan göra vatten, men få kan göra vatten som verkligen skiljer sig från mängden. Vi vågar sticka ut hakan och säga att vi gör världens bästa vatten. 2019 vann vi utmärkelsen världens bästa smaksatta vatten med ecowtr™, i den internationella tävlingen för vatten IWA Global Water Award. Det är vi stolta över! 

Visste ni att vi var först i världen med att tappa vårt goda vatten på flaskor av 100% återvunnen PET?
För oss är det viktigt att tänka på miljön och att använda nyproducerad plast är förvisso billigare, men vi tycker inte det är försvarbart att göra det. Därför kunde man i pressen förra året läsa om vår satsning på flaskor gjorda av 100% returpet. 

 

En annan sak vi är först med, i hela världen faktiskt, är att tappa vatten på flaska från de Grönländska glaciärerna. Grönlänningarna tänker som vi. Nytt. Annorlunda. Och utanför ramarna. Istället för att låta vattnet från de smältande glaciärerna rinna rakt ut i havet, tar dom tillvara på det och vi tappar det på flaska. 

Eftersom vi brinner så för vatten vill vi att det ska vara en självklarhet för alla i världen att ha tillgång till det. Därför samarbetar vi med världsorganisationen WaterAid. De jobbar med projekt över hela världen för att så många som möjligt ska få tillgång till rent dricksvatten och vatten till dusch och toaletter. För varje såld flaska ecowtr skänker vi pengar till deras projekt. 

Maredskällan producerar 300 000 liter källvatten per dygn och det vi inte använder går rätt ut i Nissan.
Vi på Oskarströms Vattenfabrik vill genom verksamheten och lokal sponsring knyta ihop bygden Oskarström och ge tillbaka till människorna som bor här!

Vattenfabriken Oskarström AB
Allégatan 1
313 32  OSKARSTRÖM

Tel: 035 -130 530

info@vattenfabriken.org

  • Facebook
  • Instagram